Video

De Kosten van een Bedrijfsvideo: Een Gids voor Jouw Budget

Full name
July 11, 2023
5 min leestijd
Een cameraman die aan het filmen is

Inleiding

Video's worden steeds belangrijker in het digitale tijdperk, vooral voor nieuwe bedrijven die hun naamsbekendheid willen vergroten. De kosten voor het maken van een video kunnen echter sterk variëren. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van videoproductie en geven we je inzicht in wat je kunt krijgen voor jouw budget.

  • Wat je kunt krijgen voor minder dan 100 euro
  • Video's maken met een budget tussen 100 - 500 euro
  • Video's maken met een budget tussen 500 - 1.500 euro
  • Wat mogelijk is met een budget tussen 1.500 - 5.000 euro
  • Video's maken met een budget van 5000 euro of meer
  • Extra kosten en tips om kosten te besparen

I. Minder dan 100 euro

Zelfs met een klein budget van minder dan 100 euro kun je nog steeds een online video plaatsen! Het vereist wel wat inzet van jouw kant, aangezien professionele hulp buiten dit budget valt. Maar wees niet ontmoedigd. In het digitale tijdperk kun je je smartphone gebruiken om zelf video's te maken. Maak gebruik van gratis bewerkingssoftware zoals Da Vinci Resolve (Windows) of iMovie (Mac). Op internet zijn tal van tutorials te vinden die je kunnen helpen bij het verbeteren van je filmvaardigheden.

II. 100 - 500 euro

Met een budget tussen 100 en 500 euro kun je al een stap verder gaan. Je kunt een kleine camera kopen of iets huren als je niet regelmatig gaat filmen. Aan de bovenkant van dit budget kun je een beginnende filmmaker of semi-professional inhuren. Maar houd er rekening mee dat de mogelijkheden binnen dit budget nog steeds beperkt zijn.

III. 500 - 1.500 euro

Met een budget tussen 500 en 1.500 euro is het mogelijk om een professionele filmmaker in te huren. Afhankelijk van wat je wilt en de exacte prijs, kun je iemand 2 of 3 dagen voor je inzetten. Dit omvat taken zoals meedenken over het concept, het scripten van de video, de filmdag zelf en de montage. Een bedrijfsfilm laten maken door professionals kan hier al tot de mogelijkheden behoren.

Spullen om te filmen

IV. 1.500 - 5.000 euro

Met dit budget kun je de videoproductie uitbesteden en zijn er meerdere opties mogelijk. Je kunt een zelfregisserende cameraman inhuren voor meerdere dagen en iemand aan de montage laten werken. Je kunt ook overwegen om extra hulp in te schakelen voor de audio, een presentator voor de camera te zetten of met acteurs te werken. Met een bedrijfsvideo maken kun je jouw merk echt tot leven brengen.

V. 5000 +

Als je budget boven de 5000 euro ligt, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Je kunt kiezen voor één grote, uitgebreide video of een reeks kleinere video's maken die je gedurende langere tijd kunt gebruiken. Bij Firecat.Media bieden we uitgebreide videoproductiediensten aan die volledig aan jouw behoeften kunnen worden aangepast.

VI. Extra kosten & kosten besparen

Houd er rekening mee dat er vaak nog extra kosten komen kijken bij het maken van een video, zoals reiskosten of het inhuren van acteurs. Maar wees creatief! Vaak kun je met wat flexibiliteit en vindingrijkheid een video-idee toch binnen het budget laten passen.

Het maken van een video is een unieke kans om jouw merk op een dynamische en boeiende manier te presenteren. Bij Firecat.Media helpen we je graag om het meeste uit je budget te halen, ongeacht hoe groot of klein het is. Neem vandaag nog contact met ons op om jouw bedrijfsvideo te realiseren!